równania wielomianowe
rudy: rozwiąż równanie:
4x3 − 2x2 + 6x − 3 = 0
30 lis 13:11
konrad:
2x2(2x−1)+3(x−1)=0
...
30 lis 13:18
konrad: aj ,w pierwszym nawiasie x−1
30 lis 13:18
konrad: a nie sorry, w drugim 2x−1 powinno być, pierwszy jest ok
30 lis 13:19
konrad: zakręcony jestem
30 lis 13:19
Piotr:
2x2(2x−1) + 3(2x−1) = 0
dokończ.
30 lis 13:19
rudy: skonczylem na tym tak jak Ty ze mam 2x2(2x−1) + 3(x−1) = 0 i nie wiem co dalej
30 lis 13:20
rudy: dzieki Piotr
30 lis 13:20
Piotr:
masz źle. spójrz do mnie. (2x−1) wyciagnij.
30 lis 13:20
rudy: walnalem sie w drugim nawiasie
30 lis 13:21
rudy: dzieki
30 lis 13:21
Piotr:
30 lis 13:21