matematykaszkolna.pl
Hej, mam kłopot, kompletnie nie wiem jak rozwiązać te zadania, więc proszę o pom Shinin: Hej, mam kłopot, kompletnie nie wiem jak rozwiązać te zadania, więc proszę o pomoc emotka Zad. 1. Naładowana kulka wytwarza pole elektrostatyczne w punkcie P odległym o r od jej środka o wartości Eo. Jak zmieni się wartość natężenia pola w tym punkcie jeśli kulkę zanurzymy w nafcie? Jak należałoby zmienić ładunek kulki, aby wartość natężenia pola w punkcie P nie uległa zmianie? Przenikalność elektryczna nafty eps.= 18*10(−12)C(kw)*N(−1−*m(−2). Zad.2. Drut o długości 1m, w którym płynie prąd o natężeniu 10A tworzy kąt 30(stopni) z liniami jednorodnego pola magnetycznego o indukcji B=1,5T. Sporządź rysunek i znajdź wartość, kierunek i zwrot siły siły działającej na drut.
30 lis 12:25
Shinin: Zad. 1. Naładowana kulka wytwarza pole elektrostatyczne w punkcie P odległym o r od jej środka o wartości Eo. Jak zmieni się wartość natężenia pola w tym punkcie jeśli kulkę zanurzymy w nafcie? Jak należałoby zmienić ładunek kulki, aby wartość natężenia pola w punkcie P nie uległa zmianie? Przenikalność elektryczna nafty eps.= 18*10(−12)C(kw)*N(−1−*m(−2). Zad.2. Drut o długości 1m, w którym płynie prąd o natężeniu 10A tworzy kąt 30(stopni) z liniami jednorodnego pola magnetycznego o indukcji B=1,5T. Sporządź rysunek i znajdź wartość, kierunek i zwrot siły siły działającej na drut
30 lis 13:39