matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
sylwia:
Oblicz prawdopodobieństwo P(A∩B), jeśli wiadomo , że P(A)=0,5 P(B)=0,4 P(A∪B)=0,7
30 lis 10:53
Buuu:
Własność: P(AuB) = P(A) + P(B) − P(AnB) Podkładamy co znamy, liczymy.
30 lis 10:56