matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc:)
pitt:
dla pewnej liczby x trzywyrazowy ciąg (a2, a7, x) jest arytmetyczny. Oblicz x.
23 maj 22:52
M:
6 maj 13:17
Podstawy Geometrii:
a
2
+x
a
7
=
2
2a
7
=a
2
+x a
2
+x=2a
7
x=2a
7
−a
2
6 maj 14:10