Prawdopodobienstwo
sylwia: Rzucamy dwa razy symetryczna kostka do gry. Wyznacz przestrzeń zdarzeń Ω. Oblicz
prawdopodobieństwo wyrzucenia dwa ray tej samej liczby oczek.
Pomóżcie
30 lis 10:10
Buuu:
Ω = { 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 2,1 2,2 2,3 ... 6,6}
|Ω| = 36
A = { 1,1 2,2 .... 6,6}
|A| = ?
30 lis 10:13
krystek: Ω=62
A={(1,1) (22) }
30 lis 10:14
irena_1:
Ω={11, 12, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 31, 32, ..., 61, 62, 63, 64, 65, 66}
A={11, 22, 33, 44, 55, 66}
30 lis 10:14
sylwia: dziekuje mam jeszcze kilka zadan
30 lis 10:19