Pole granistoslupa prawidlowego trojkatnego jest rowne 4√3.. wysokosc graniasto
Iza: Pole granistoslupa prawidlowego trojkatnego jest rowne 4√3.. wysokosc graniastoslupa jest dwa
razy wieksza od dlugosci krawedzi podstawy. wykaz ze sinus a 2√5 /5, gdzie a jest katem
nachylenia przekatnej sciany bocznej do krawedzi podstawy.
30 lis 09:27
aniabb:

d
2=a
2+(2a)
2 = 5a
2
d=a
√5
30 lis 09:39
baca:
Chyba wykonawca tego rysunku nigdy w życiu nie uczył się rysunku, widać, że nie ma
zielonego pojęcia, jak rysować bryły, np. graniastosłup prawidłowy trójkątny.
30 lis 22:24