dane są przedziały
jak to: A = (−∞, 4)
B = <−1, 5> . Znajdź A∩B , A∪B , A / B .
A∪B = (−∞, 5>
A∩B = (2, 4>
A / B = (−∞)
dobrze ?
30 lis 09:24
aniabb:
A∪B = (−∞, 5>
A∩B = <−1, 4)
A / B = (−∞;−1)
30 lis 09:45
jak to: jak to odróżniać, że jak nawias otwarty to liczba przy brzegu nie liczy się, przy zamkniętych
tak?

mogę zapisać same wyniki czy prawdopodobnie nauczyciel przyczepi sie?
30 lis 09:49
jak to: a jakby przy 5 był nawias otwarty, to iloczyn wyszedłby <−1, 5) ?
30 lis 09:50
aniabb: możesz same wyniki
a jakby przy 5 był nawias otwarty, to iloczyn wyszedłby i tak <−1, 4)
30 lis 09:56
krystek:
30 lis 10:12