Korzystajac z twierdzen o arytmetyce granic funkcji obliczyc granice
abc: Witam, bardzo proszę o pomoc bo ciagle dostaje symbol nieoznczony .

x→π/2
30 lis 01:03
ICSP: | | sinx − 1 | |
= |
| = i teraz z de Hospitala |
| | cos x | |
30 lis 01:07
Ala: sin/cos − 1/cosx = lim ( sin−1 / cos)= lim ( x*sinx/x −1 / x*cosx/x ) z funkcji masz 1 [0/1]
= 0
30 lis 01:10
abc: Dalej nie rozumiem jak z funkcji wychodzi 1?
30 lis 01:40
jacek : ala chyba nie spojrzala ze to jest x−−>pi/2 to musisz zrobic z de hospitala jak ICSP napisal/
la
30 lis 01:45
abc: czyli musze skorzystac z pochodnych?
30 lis 01:47