matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Aqa:
Cena brutto towaru z 12, 5 % podatkiem vat kosztuje 61, 50 zł. Oblicz eee netto towaru.
30 lis 00:22
LoL2o10:
61,5*0.125= x 61.5−x= odp.
30 lis 00:24
Mila:
1
x+
x=61,5
8
30 lis 00:28