prszę o pomoc układ równań
wiktor5175: Proszę o pomoc układ równań
x+y+z=1
2x+y+3z=4
3x+y−2z=0
To wszystko w jednej klamrze
23 maj 21:56
pola: juz pomagam
23 maj 21:57
pola: {x=1−y−z
{2−2y−2z+y+3z=4
{3−3y−3z+y−2z=0
{−y+z=2
{2y+5z=3
{z=2+y
{2y+10+5y=3
x=1
y=−1
z=1
zgadza się czy się gdzieś machnęłam?
23 maj 22:05
Eta: 
ok
23 maj 22:08
wiktor5175: a mogłabyś mi to rozpisać. proszę
23 maj 22:29
pola: to jest rozpisane

naprawdę, taki był mój tok myślenia, wszystko zapisałam. napisz, którego
przejścia nie rozumiesz, spróbuję wyjaśnić
23 maj 22:33
wiktor5175: dzięki
23 maj 22:42