wielomiany
Spastic: Rozłóż wielomiany na czynniki możliwie najniższego stopnia :
a) x3+4x2+x+4
b) x4−2x2+1
c) x2−6x+9
d) 5x3−4x2−10x+8
29 lis 23:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) grupowanie
b) wzor skróconego mnożenia
c) wzór skroconego mnożenia
d) grupowanie
do dzieła
29 lis 23:16
Beti:
a) = x2(x+4)+(x+4) = (x+4)(x2+1)
b) = (x2−1)2 = [(x−1)(x+1)]2 = (x−1)2(x+1)2
c) = (x−3)2
d) podobnie do a) − spróbuj sam
29 lis 23:18
LoL2o10: Ziomek dziwny jestes rozwiazalem Ci a Ty znowu to wstawiasz i widze znowu te same zadania.
BYs sie troche postaral i wział z tablicami niektore zrobil a nie na latwizne lazl.
29 lis 23:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale on chce 'gotowca' ... po co się męczyć i 'pomyślec' lepiej wrzucić po 50 razy ... w końcu
się trafi ktoś kto rozwiąże
teraz bedzie męczył nas ostatnim podpunktem ktore (podle) Beti nie rozwiązala −−− a to podla
kobieta
29 lis 23:22
Beti:
29 lis 23:23
krystek: Beti po łapkach dostanie.
29 lis 23:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
dokładnie
jak ona tak podła może być i nie rozwiązywać wszystkich podpunktów ... toć tak nie wypada
29 lis 23:27
29 lis 23:32