pomoc
miska: rozwiąż układ równan 5x+1 + 3y=10
9y−25x+2= 56
29 lis 22:57
krystek: Chyba tak 3y=t 5x=z
29 lis 22:58
miska: wyjdzie?
29 lis 22:59
krystek: A licz ,zobaczysz.
29 lis 23:00
miska: tak więc licze
29 lis 23:01
miska: a jak mam 9y i to bedzie 32y to jak zapisać ze zmienną do kwadratu czy 2 t
29 lis 23:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
oczywiście
9y = 32y = (3y)2 = t2
29 lis 23:04
miska: nie wyszło mi
29 lis 23:07
krystek: Zapisz obliczenia sprawdzę.
29 lis 23:08
miska: 5t+z=10
z2−t2*625=56
(z−5t)(z+5t)=56
z−5t=5,6 i tu juz jest na pewno zle
29 lis 23:11
krystek: 625=252
29 lis 23:55