Równanie sinx
bartek:
Początki nierówności

. Wzór ogólnie jest taki:
x=xo+2kπ lub x=π−xo+2kπ
Ale ja tu do tego dojść?
29 lis 22:50
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale do czego

do wzoru ogolnego

czy do wyniku
29 lis 22:51
bartek: Do wyniku
29 lis 22:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
dla jakiego y
29 lis 22:52
krystek: Dziecko , masz wartość ujemną a sin ujemny jest w III i IV ćwiartce
sink=−sin30 to
k=180+30 + k*360 luib k=360−30 + k*360 Pozamieniaj na łukowa
29 lis 22:54
29 lis 22:54
krystek: Też tak można
29 lis 22:55
bartek: Dobra, dzięki za pomoc.
29 lis 22:55