zadanie matematyka
Poko: Mamy dane wielomiany:
W(x) = 2x3+3x2−x−3
P(x)= −x3−3x2+6x+4
Wykonaj wskazane zadania na wielomianach:
a) W(x)+P(x)
b) P(x)−W(x)
c) W(x)*P(x)
d) −W(x)−P(x)
e) 2W(x)+4P(x)
29 lis 21:50
Mati_gg9225535: no prosze Cie

dzialasz na wielomianach jak na zwyklych liczbach

a=2
b=x
oblicz
a) a+b
...... spróbuj cos sam zrobić
29 lis 21:52
29 lis 21:54
asdf:
a) 2x3+3x2−x−3 + (−x3−3x2+6x+4)
b) 2x3+3x2−x−3 − (−x3−3x2+6x+4)
c) (2x3+3x2−x−3)(−x3−3x2+6x+4)
d) −(2x3+3x2−x−3) − (−x3−3x2+6x+4)
e) 2*(2x3+3x2−x−3) + 4*(−x3−3x2+6x+4)
29 lis 21:54