matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak zrobić?
miska:
udowodnij ze funkcja 6
x
−6
−x
jest nieparzysta
29 lis 20:59
konrad:
f(x)=6
x
−6
−x
f(−x)=6
−x
−6
x
−f(x)=−6
x
+6
−x
=6
−x
−6
x
f(−x)=−f(x)
29 lis 21:05