wykres
Ania: sporządź wykres funkcji f(x)= 2−|x−2|
29 lis 20:51
konrad: 1. rysujesz |x|
2. przesuwasz o 2 w prawo
3. odbijasz względem osi OX
4. przesuwasz o 2 do góry
29 lis 20:55
Mr knowledge: Ania ania musisz rozpatrzeć warunki wtedy gdy x−2≥0 lub gdy x−2<0

nie bedę za Cb robił
zadania
29 lis 20:55
konrad: hm, można i tak
29 lis 20:57
krystek: y=x−2
następnie (ujemną część odbijasz wzgl osi OX) i masz:
y=Ix−2I ( Symetrycznie wzgl OX i masz:
y=−Ix−2I
i ostatecznie przesuwając o 2 jednostki w górę masz:
y=−Ix−2I+2
29 lis 21:00
Mr knowledge: oczywiście że można, chociaż robiąc tego typu zadania niegdyś korzystałem bardziej z Waszej
podpowiedzi. Ania− powodzenia w robieniu
29 lis 21:02
Ania: ok, właśnie o te kroki co po kolei zrobić mi chodziło, dzięki
29 lis 21:02