matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
foppu:
Wykaż że :
√
4−2
√
3
+
√
12−6
√
3
= 2
29 lis 20:24
Kejt:
podpowiedź: 4−2
√
3
=(
√
3
−1)
2
12−6
√
3
=(3−
√
3
)
2
29 lis 20:26
Eta:
√
(1−
√
3
)
2
+
√
(3−
√
3
)
2
= |1−
√
3
|+ |3−
√
3
|=......
29 lis 20:26
foppu:
dzięki myślę że dalej sobie poradzę
29 lis 20:32