matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometira
xxx:
cos
2
4x=1/2
cos4x= 1/2 4x=π/3 +2Kπ X=π/12 +Kπ/2 GDZIES mam blad tylko nie wiem gdzie. wiem ze powinno byc drugie rownanie z − ale nie chcialo mi sie pisac
29 lis 19:48
krystek:
√
2
√
2
masz żle cos4x=
lub cos4x=−
2
2
29 lis 19:55
xxx:
mialam tak. ze 1−2cos
2
4x=0 wiec cos
2
4x = 1/2 dlaczeog powinno byc
√
2
/2
29 lis 20:21
krystek:
1
A wylicz x: x
2
=
2
29 lis 20:29
xxx:
faktycznie... dzieki !
29 lis 21:09