matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Elektrotechnika może ktoś pomoże:)
jok:
Siemanko, jak policzyć z napięcie pomiędzy 5 a 4? Niech 2,3,4 = R
a
1
U
1
=
1+R
a
+5
R
a
U
a
=
1+5+R
a
5
U
5
=
R
a
+1+5
4
U
4
= U
a
*
3+4
U
4
5
=
29 lis 19:34
seba:
1=U1+U2....
29 lis 19:36
seba:
sorry fail ze zdolnością skupiania się pomyliło
29 lis 19:38
jok:
ma ktoś pomysl?
29 lis 19:46
jok:
4+5 jest równoległe, 2 szeregowo połączone z 4 i 5 oraz rownolegle sa do 3
Proszę o sprawdzenie
29 lis 20:16