pomocy
adrian2001: średni wzrost sportowców w drużynie siatkarskiej ,liczacej 6 chłopców ,wynosi 174.po przyjeciu
do zespołu dwóch braci o tej samej wysokości średnia wzrostu zwiększyła sie o 0,5 cm. obliccz
jak wysocy byli bracia
29 lis 19:04
kubkow: na stronie operonu masz odpowiedzi do tych zadań, które są z próbnej matury z matematyki...
29 lis 19:06
adrian2001: dobra dzięki
29 lis 19:10
Ingham: S
6 = 174 * 6
x − wzrost jednego nowego
1044 + 2x = 1396
2x = 1396 − 1044 = 352
x = 176
29 lis 19:10