trygonometria
hellman: 2cos2x = sin2x tgx
29 lis 18:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
sin2x = 2sinxcosx
i co zostaje?
pamiętasz wzory na cos2x
29 lis 18:21
śnieżynka :)): | | 1 | |
po wyliczeniu zostaje mi sinx = |
| co jest herezją bo potrzebuje zamienić x na radiany |
| | 3 | |
29 lis 18:25
29 lis 18:28
śnieżynka :)): no i lipa...
29 lis 18:32
Eta:
| | sinx | |
2cos2x = 2sinx*cosx* |
| |
| | cosx | |
2cos
2x= 2sin
2x /:2
cos
2x−sin
2x= 0
cos2x=0
i nie ma "lipy"

dokończ ......
29 lis 18:38
śnieżynka :)): git git, wyszło wszystko, zapomniałam dopisać tę dwójkę przed cos
2 i dlatego było źle,
dziękii
29 lis 19:30