matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam pomocy
ania:
przekątna przekroju osiowego walca ma długość 8 cm i tworzy z podstawa kąt 45 stopni.oblicz pole i objętość walca.
29 lis 18:16
ania:
pomoże ktoś
29 lis 18:19
dero2005:
D = 8 cm
h
√
2
= sin45
o
=
D
2
√
2
h = D*
= 4
√
2
2
h
= tg 45
o
= 1
d
h
d =
= 4
√
2
1
πd
2
P
c
= 2*
+ πdh =
4
πd
2
*h
V =
=
4
29 lis 19:30