matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trójkącie prostokątnym tgα= 0,6. Oblicz sinα-cosα.
Selfescape:
W trójkącie prostokątnym tgα= 0,6. Oblicz sinα−cosα. Bardzo proszę o pomoc.
29 lis 17:25
Kejt:
tgx=0,6
sinx
tgx=
cosx
sinx
=0,6
cosx
sin
2
x+cos
2
x=1
29 lis 17:28