.....
Ritka: Która z liczb należy do zbioru wartości funkcji f(x)=x2+11−x2
A.−1 B.0 C.12 D.1
29 lis 17:23
Kejt: jeśli w mianowniku jest '1−x2'
to będzie B i C..
29 lis 17:26
Ritka: tak jest w mianowniku tylko że musze jedną wybrać
29 lis 17:30
Kejt: ajaj..jak zwykle pokręciłam..zbiór wartości nie dziedzina

sekundkę
29 lis 17:33
Artur_z_miasta_Neptuna:
| x2+1 | | x2+1 | | x2−1 +2 | | 2 | |
| = − |
| = − |
| = −1 + |
| |
| 1−x2 | | x2−1 | | x2−1 | | x2+1 | |
więc która liczba może być

na bank nie może być −1 (wiesz dlaczego?)
a cala reszta może być (wiesz dlaczego?)
29 lis 17:33
Ritka: nie rozumiem
29 lis 17:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
ale czego dokladnie nierozumiesz
29 lis 17:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
w zadaniu masz na pewno która z liczb NALEŻY a nie przypadniem NIE należy

bo jeżeli masz jak napisalaś to jest to test wielokrotnego wyboru czyli nie jest to test z
matury
29 lis 17:41
Ritka: no właśnie to jest test z matury i zadanie jest takie
Która z liczb : −1, 0, 12, 1 należy do zbioru wartości funkcji...... i są podane tamte
odpowiedzi
29 lis 17:45