Mam do rozwiązania zadania na egzamin ustny i nie potrafie ich zrobić
help me- proszę !!!: Mam 3 zadania do napisania żeby nauczyć się ich na pamięć na zaliczenie ale nie potrafię ich
zrobić bardzo proszę o pomoc.
Zad 1. Podaj wartości funkcji trygonometrycznych dla kątów ostrych trójkąta prostokątnego o
bokach 8cm, 6cm, 10cm.
Zad. 2 Ocen wartość logiczną zdań:
a) 2 jest liczbą pierwszą parzystą
b) √3 jest liczbą wymierną
c) Gniezno jest stolicą Polski
Zad. 3 Sformułuj twierdzenie Talesa.
23 maj 16:23
Bogdan:
Chcesz rozwiązań nauczyć się na pamięć? i wyklepać je potem jak wiersz?
Chyba nie mówisz poważnie?
A dałbyś prawo jazdy komuś, kto nauczy się na pamięć tekstów dotyczących przepisów ruchu,
ale w praktyce nie potrafi ich stosować?
23 maj 16:30
help me- proszę !!!: Jeju ale dostałam te zadania od nauczyciela i powiedział że mamy je rozwiazać i z nich bedziemy
odpowiiadac bo jedne zadania mamy ustnie a inne pisemnie. Ale jesli nie chcesz to nie musisz
mi pomagac nic na siłe. Pozdrawiam
23 maj 16:34
Bogdan:
Odpowiedzi do swoich zadań znajdziesz obok, np. w dziale trygonometria, geometria na
płaszczyźnie i w innych działach. Przejrzyj je, a także skorzystaj ze swojego podręcznika.
Powodzenia.
23 maj 16:35
23 maj 16:39
help me- proszę !!!: to mi nic nie mów z czytania samego nie dowiem się o co biega. nie zrozumiałam tego jak było
tłumaczone to te strony mi w niczym raczej nie pomogą.
23 maj 16:41
23 maj 16:42
help me- proszę !!!: to teraz nie ma znaczenia czy pomyliłaś się bo każdy umie domyślić się. mi chodzi o zadania a
nie pisownie
23 maj 16:44
23 maj 16:44
help me- proszę !!!: nie, nie trzeba bo to jest wiadome, ale to trzeba rozpisać chyba logiczne. Chyba do nauczyciela
nie powiem Gniezno nie jest stolica tylko Warszawa. to weź chyba by wyśmiała mnie tak to może
dziecko w pierwszej klasie podstawówki mówić.
23 maj 16:47