matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ABCD:
Dla pierwiastków x1, x2 danego równania wyznacz wartość wyrażeń: u = 1/x1 + 1/x2 v = x1
2
+ x2
2
w = 1/(x1
2
) + 1/(x2
2
) z = (x1 - x2)
2
12 cze 12:50
Jakub:
tak bez równania to się nie da
12 cze 14:57