pochodna
landzia: ktos wie jak obliczyc pochodną z y=sin
2x+sinx
2 ? Prosze o pomoc
29 lis 16:59
konrad:
2sinxcosx+cos x2 * 2x=
2sinxcosx+2xcos2x=
2cosx(sinx+xcosx)
29 lis 17:03
konrad: znaczy źle...
29 lis 17:04
Artur z miasta Neptuna:
Pierwsza linijka dobrze ... druga zle
29 lis 17:04
konrad:
2sinxcosx+cos x2 * 2x=
2sinxcosx+2xcosx2=
2(sinxcosx+xcosx2)
29 lis 17:05
landzia: w odpowiedzi mam sin2x+2x*cosx
2
29 lis 17:13
konrad: 2sinxcosx=sin2x
29 lis 17:23
landzia: a no tak

dzieki, pochodne sa straszne i tak polowy nie rozumiem
29 lis 17:40
landzia: czy to wynika ze wzoru ze pochodna sin
2x jest 2sinxcosx ?
29 lis 17:44
konrad: (sin2x)'=2sinxcosx=sin2x
29 lis 17:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
(sin
2x)' = ((sinx)
2)' = 2sinx *(sinx)' = 2sinx * cosx
prawda

29 lis 17:49
landzia: ok a to 2x ? skad ?
29 lis 17:50