...
...: Liczby 3,a,12 tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny zatem
A. a=6 B. a=6.5 C.a=7,5 D. a=8 Czy to będzie A? Bo wtedy chyba r=2
29 lis 16:55
Artur z miasta Neptuna:
Stosujesz wzor 2a2 =a1+a3
29 lis 16:58
Artur z miasta Neptuna:
Pomyli Ci sie ciag arytmetyczny z geometrycznym
29 lis 16:58
...: to mi wyszło 2√2
29 lis 17:02
Artur z miasta Neptuna:
Jak Ci moglo tyle wyjsc?
29 lis 17:03
...: o sorry haha bo mam kartke z zadaniami i tu patrze za wzór a na inne dane hehe
29 lis 17:04
...: 7,5
29 lis 17:05
Artur z miasta Neptuna:
I teraz jest dobrze
29 lis 17:05
...: dzięki
29 lis 17:06