matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
aśka:
Ciąg an dany jest wzorem ogólnym an=1+4n. wtedy ciąg bn=2
an
jest ciągiem geometrycznym o ilorazie? A. 2 B.4 C.16 D.1/4
29 lis 16:40
Mila:
licz b
1
=2
a
1
; a
1
=1+4=5 b
1
=2
5
b
2
=2
a
2
; a
2
=...
b
2
q=
b
1
29 lis 16:44