matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
aśka:
jeśli ciąg okreslony wzorem ogólnym an= 1+2+3+...+n, to ile wynosi setny wyraz ciągu
29 lis 16:38
Mila:
1+n
a
n
=
*n suma n wyrazów c.a.
2
1+100
a
100
=
*100
2
29 lis 16:40
aśka:
Dzięki
29 lis 16:43