pierwiastki liczby zespolonej
nemesis: jak obliczyć pierwiastki drugiego stopnia z liczby zespolonej z=1?
nie bardzo wiem z której strony się za to zabrać/
29 lis 16:04
29 lis 16:20
nemesis: problem w tym że nie bardzo wiem jak w tym przypadku użyć tego wzoru.
29 lis 16:30
Krzysiek: zajrzyj pod koniec tego linku to masz gotowy wzór rozpisany...
29 lis 16:34
pigor: ... otóż, tu w zbiorze liczb zespolonych
z=a+ib masz po prostu
√1=
1+ i0= lub
√1=
1− i0 ...
29 lis 16:37
nemesis: pigor dzięki.
29 lis 18:07