matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
maniek:
Jak policzyc pochodną: 4cos4x
29 lis 15:52
konrad:
4*(−sin4x)*4
29 lis 15:54
maniek:
ale jak to rozpisac?
29 lis 15:57
Mila:
u=4x 4 (cosu)'*u'=4 (−sinu)*4=−16sin4x
29 lis 16:38