nierownosc
Wojtas: witam potrzebuje pomocy z paroma zadaniami rozwiaz nierownosc x−6>3 PROSZE O POMOC
29 lis 13:57
Kejt: x>9
29 lis 13:57
Piotr:
x−6 > 3
x > 3+6
x > 9
29 lis 13:58
PuRXUTM: 
Napewno dobrze przepisałeś ?
29 lis 13:58
Wojtas: miedzy x−6 sa z przodu kreska pozima i z tylu taz ale nie wiem jak to napisac
29 lis 13:59
Wojtas: moze tak [x−6]>3
29 lis 14:01
Wojtas: tylko to sa normalne kreski proste
29 lis 14:02
Kejt: |x−6|>3 ?
29 lis 14:02
PuRXUTM: |x−6|>3 chodzi chyba o wartość bezwzględną, kreski pionowe
29 lis 14:03
Kejt:
x−6>3 v x−6<−3
x>9 v x<3
x∊(−∞;3)u(9;+∞)
29 lis 14:03
Wojtas: tak kreski pionowe dokladnie:}
29 lis 14:04
Wojtas: tak jak piszesz wartosc bezwzgledna kreski pionowe
29 lis 14:14
Kejt: shift+klawisz nad enterem (lub obok) ze znakiem ' \ '
29 lis 14:17
29 lis 14:20
Kejt: no, ale z czym masz problem?
29 lis 14:21
Wojtas: o sorki nie zauwazylem rozwiazania sorki jeszce raz
29 lis 14:32
Wojtas: a rozwiaz rownanie |x+3|=5
29 lis 14:34
29 lis 14:39
Piotr:
x+3=5 lub x+3 = −5
29 lis 14:41
Wojtas: i to wszystko?
29 lis 14:43
29 lis 14:44