pomocy
Justyna: 7 Zadanie− W jakiej skali należy przekształcić prostokąt F,którego wymiary są równe 2cm na 5
cm,aby otrzymać prostokąt o obwodzie 12 cm
6 Zadanie− Podaj długość boku kwadratu jeżeli długość środka jednego boku od końca preciwległej
na bok jest 3√5?
potrzebuje pełnych odpowiedzi pomużcie
29 lis 10:59
Bizon:
... może i pomożemy ...
29 lis 11:03
Bizon: ... tylko przepisz choć te zadanka bez błędów −

"długość środka jednego boku od preciwległej na bok" ... konia z rzędem −
29 lis 11:06
camus: zadanie 1
ObwF = 2*2 + 2*5 = 14
1214 = 67 − sprawdzamy "skalę" pomiędzy 12 a 14
2*2*67 + 2*5*67 = 847 = 12 − rachunek dla pewności
zadanie 2
napisz to dokładnie, bo to jest trochę niejasne
29 lis 11:07