Znajdź NWD (18; 54) i NWW (27; 72)
trudne: Tak brzmi zadanie, natomiat nie wiem co znaczy NWW .
29 lis 10:39
AC:
Najmniejsza wspólna wielokrotność
29 lis 10:41
Pablo: najmniejsza wspólna wielokrotność
29 lis 10:41
trudne: NWD − 6
NWW −

czy dobrze chociaż NWD?
29 lis 10:45
trudne: może 2 nie wiem...
29 lis 10:45
AC:
NWD(18;54)=18
29 lis 10:47
AC:
Tutaj masz wyjaśnione:
1350
29 lis 10:47
aniabb: największy wspólny dzielnik NWD będzie 18 bo 18*3 =54
NWW = 216
29 lis 10:48
trudne: hehe wyszło mi

27*2*2*2 ,gdyż niezakreślone to.."dzielniki"? dzięki...
29 lis 10:58