Pochodna z iloczynu
Leszek: Jak policzyć z tego pochodną?
f(x) = (x+2) * e−2x * sin3x
Wiem, żeby zastosować się do takiej zależności (fgh)'=f'gh+fg'h+fgh' walczę już godzinę i mi
nie wychodzi
29 lis 00:35
Godzio:
A tak godzinę

Nie przesadzaj bo i tak nie uwierzę

f'(x) = e
−2x * sin3x + (x + 2) * (−2)*e
−2x * sin3x + (x + 2) * e
−2x * 3cos3x
29 lis 00:40
Eta:
Co tak Godzio
"pozieleniałeś" na zimę?
29 lis 00:42
Godzio:
Zielony pomaga na oczy

A jak się siedzi tyle na komputerze to w sam raz
29 lis 00:44
Leszek: wiem gdzie byka robiłem przy pochodnej e
−2x ' bo to będzie wtedy e
−2x * (−2) a mi się
pomyliło z a
x gdzie to jest a
x * ln(a)
ogólnie dziękuję za pomoc!

i dobranoc
29 lis 00:47
Piotr:
ładny kolor

lepszy niż ten poprzedni

niestety ZKS nie chce go zmienic
29 lis 00:47
Godzio:
Git majonez !

Dobranoc
29 lis 00:48
Gustlik: Eta, w bieli było Ci ładniej, poza tym razem tworzyliśmy barwy narodowe. ZERO PATRIOTYZMU

! Zawiodłem sie na Tobie
29 lis 01:10