trygonometria
Alois~: Wiedząc, że tgα =
13, oblicz wartość wyrażenia 5 (2sin
2 α − 1)
cosα=3sinα
sin
2α + (3 sinα)
2= 1
10sin
2α=1
i co dalej ?
29 lis 00:24
29 lis 00:29
Piotr:
ja bym wyliczyl sin α i po sprawie. ale to tylko ja
29 lis 00:30
Bogdan:

Po prostu tak:
x =
√1 + 9 =
√10
| | 1 | | 1 | |
sinα = |
| , sin2α = |
| |
| | √10 | | 10 | |
29 lis 00:31
Bogdan:

trzeba chyba pracować na 2 ekranach
29 lis 00:33
Piotr:
oo właśnie, dokładnie tak przed chwilą na kartce zrobiłem jak
Bogdan !
29 lis 00:34
Eta:
29 lis 00:35
Alois~: ponawiam
29 lis 16:15
Alois~: ojej nie ma to jak złe ładowanie strony

! wszystko jest
29 lis 16:16