matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązanie równania
nikit:
Hej. rozwiazaniem równania x
2
+ x = (x + 1)
2
− 7(x+2) jest liczba
28 lis 22:35
Eta:
1
x=−2
6
28 lis 22:38
zośka:
x
2
+x=x
2
+2x+1−7x−14 x=−5x−13 6x=−13
13
x=−
6
28 lis 22:39