matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
monia:
x−7
Wyznacz parametr "a" tak, by zbiór (−
∞
,2) u (2,
∞
) był dziedziną funkcji f(x)=
2x+a
28 lis 21:06
Eta:
a= −4
28 lis 21:11
monia:
ale jak to obliczyć
28 lis 21:15
Ajtek:
Liczba x=2 nie należy do dziedziny, zatem: 2*2+a=0 4+a=0 a=−4 Dobry wieczór
Eta
28 lis 21:17
monia:
Dzięki
28 lis 21:18