matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć
kop:
ln(x−2)
lim
x
→3 (2+
)=?
x−3
lim
x
→3 (x−2)=[3−2]=1 ln1=0 lim
x
→3 ln(x−2)=0
ln(x−2)
lim
x
→3 (2+
)=2
x−3
W odpowiedzi jest: 3
28 lis 20:45
Krzysiek:
0
bo masz symbol nieoznaczony,
a to nie jest zero
0
skorzystaj z tego,że:
ln(1+t)
→1, dla t→0
t
28 lis 20:49
kop:
ln(1+0)
0
+
=
=?
0
0
28 lis 20:59
kop:
0
+
[
]=1 ?
0
28 lis 21:11
Krzysiek:
0
to może być wszystko.
0
skorzystaj ze wskazówki którą napisałem.
28 lis 21:25