Wykres funkcji
Anna: pomocyy! narysowac wykres funkcji i podac jej własności .
y=x2+4|x|−3
28 lis 19:48
Anna:
28 lis 19:57
Anna:
28 lis 19:58
krystek: y=x2+4x−3 dla x≥0
y=x2−4x−3 dla x<0
28 lis 19:58
Patryk: | | ⎧ | x2+4x−3 gdy x≥0 | |
| y= | ⎨ | |
|
| | ⎩ | x2−4x−3 gdy x<0 | |
28 lis 19:58
Anna: i jak dalej ? delta ?
28 lis 20:08
krystek: tak. Przeszukaj forum już były takie zad.
28 lis 20:10
Anna: troche tych zadan jest..
28 lis 20:18
Anna: √28 to inaczej 2√7?
28 lis 20:19
krystek: tak
28 lis 20:20
Anna: no to bede wiedziala jak zrobic. a taka y=|(x+1)(x−5)|
28 lis 20:47
ZKS:
Wystarczy zauważyć że
f(x) = x2 + 4|x| + 3 to jest to samo co f(x) = |x|2 + 4|x| + 3.
28 lis 20:48
ZKS:
To co jest pod osią OX odbijasz nad oś.
28 lis 20:51