Wyznaczenia srodka i promienia okregu
Lorak: Wyznacz wspolrzedne srodka i promien okregu o rownaniu x
2 − 6x + y
2 +12y= 19
Prosze o pomoc
28 lis 19:42
28 lis 19:43
28 lis 19:43
Kejt: (x−3)
2+(y+6)
2−45=19
(x−3)
2+(y+6)
2=64
próbuj teraz
28 lis 19:44
Piotr:

cóż za zgranie. Witaj
Eta
28 lis 19:44
Piotr:
Witaj
Kejt
28 lis 19:45
krystek: −6=−2a 12=−2b gdzie a i b są wsp środka
lub
(x−3)2+(y−6)2=64
28 lis 19:45
Lorak: nie rozumiem
28 lis 19:48
Piotr:
do wzorów nie umiesz podstawiac ?
28 lis 19:49
Kejt: cześć
Piotrze
28 lis 19:49
Lorak: bo skad te 45?
28 lis 19:50