Obliczanie funkcji i zadania z tym związane.
kajut: Dana jest funkcja f(x) = −x2 − 2x + 2
a) narysuj wykres tej funkcji
b) Oblicz jej miejsce zerowe
c) Określ przedziały monotoniczności tej funkcji
d) Wyznacz największą i najmniejszą wartość tej funkcji w przedziale <1,5>
e) Dla jakich argumentów funkcja ta przyjmuje wartości dodatnie, a dla jakich ujemne ?
28 lis 19:42
Kejt:

wzory masz?
28 lis 19:48
wixter: Niestety nie, to całe polecenie.
28 lis 19:50
Kejt: no ok..to sobie może być całe polecenie chodzi mi ogólnie o wzorki do f. kwadratowej

f(x) = ax
2 + bx + c
Δ = b
2 − 4ac
wierzchołek:
działaj..
28 lis 19:54
Azo: Ok, dzięki. Teraz sobie już poradzę.
28 lis 19:55
Onkel: Po dłuższych obserwacjach muszę stwierdzić iż otrzymałeś przykład którego ciężko uwzględnić
przy zaznaczaniu na osi. Musisz po prostu skwantyfikować swój algorytm, by uniknąć indundacji
niewiadomych. Wiem wiem to nie jest takie łatwe, ale spróbuj jeszcze skośniesymetryczne
izotropy kosmologicznie pseudosferujące z konforemnie apriorującym przedrelatywistycznym
tensorem kontinuum czasowego paralaksy sinusoidalnej peryhelium. Może pomóc
28 lis 23:01
Ingham: Onkel
28 lis 23:05