Określ wzajemne położenie okręgów o równaniach:
Moni3ka140: Proszę niech mi to ktoś rozwiąże ...
a) (x−4)2+(y+5)2=4
b)(x+1)2+(y−1)2=1
c) x2+y2−2x=0
d) x2+y2−4x=0
28 lis 19:34
O.: Proszę niech ktoś choć stara sie samemu pomyslec..
28 lis 19:34
Moni3ka140: dzięki
28 lis 19:35
O.: Proszę ja Cię bardzo
28 lis 19:37
28 lis 19:38
28 lis 19:39
Mariusz: a) okrąg o środku 4,−5 i promieniu 2
b) okrąg o środku −1,1 i promieniu 1
c) (x−1)
2 + y
2 = 1
czyli okrąg o środku 1,0 i promieniu 1
d) (x−2)
2 +y
2 = 4
czyli okrąg o środku 2,0 i promieniu 2
Chyba tak.
28 lis 19:40
Mariusz: Nie przeczytałem zadania. xD
28 lis 19:40
krystek: tak
28 lis 19:41
Moni3ka140: no ale jak to rozwiązać ? żeby mieć rozwiązanie a nie same odpowiedzi
28 lis 19:42
Nienor: Monika to jest tak proste, że poprostu chcemy, żebyś sama spróbowała to zrobić, żeby się czegoś
nauczyć.
28 lis 19:44