Pare ciągnących się zadanek :)
Trolololo: Ciąg (an) określony jest wzorem an = 3n−1
suma ilu początkowych wyrazów ciągu jest równa −14
I zadanie kolejne − iloraz ciągu geometrycznego (an) równy jest 3 ,a suma odwrotności wyrazu
pierwszego i drugiego wynosi 18
oblicz pierwszy wyraz ciągu i podaj wzór ogólny ciągu
28 lis 19:09
mati: Ciag geomertyczny (an) okreslony jest wzorem an=−2*3n+1. obliczi loraz ciagu oraz sume czterech
początkowych wyrazów tego ciągu.
prosze pilnie i dziekuje
8 mar 00:17
Janek191: Do mati :
Ciąg określony wzorem an = − 2* 3n + 1 nie jest ciągiem geometrycznym !
Może chodzi o ciąg
an = − 23 n + 1 lub bn = = − 2*3 n + 1 ?
8 mar 10:41