matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie wykładnicze
ddduchhh:
5*2
x
−2
x
=32
28 lis 18:47
ddduchhh:
dochodze do 5*2
x
−2
x
−2
5
=0 i amen
28 lis 18:50
SD:
2
x
=8⇒x=3
28 lis 18:50
ZKS:
1
4 * 2
x
= 32 / *
4
2
x
= 8 x = ?
28 lis 18:50
ddduchhh:
28 lis 18:52
ddduchhh:
skąd to: 2x=8⇒x=3 ?
28 lis 18:52