kto pomoże?
miska: wyznacz te wartosci parametru dla ktorych równanie x + m−8x−2=4 ma
a) jedno rozwiazanie
b) 2 rozwiązania
28 lis 17:51
Patryk: x na prawo potem wszystko /*x−2 i Δ
28 lis 17:54
Piotr:
dla m = 8 jedno rozwiazanie
28 lis 17:57
miska: a w odp jest 8 i 9 .. mi tez wlasnie wyszło tylko 8
28 lis 17:58
Patryk: | | 0 | |
musisz zrobić tak jak napisałem a 8 jest bo wtedy znika nam całe wyrażanie bo |
| i tez |
| | x−2 | |
mamy jedno rozwiazanie
28 lis 18:02
miska: i x=8 na jedno wychodzi
28 lis 18:04