Rozwiąż i przedstaw graficznie nierówność −5 (x−2) (1−x)<0
Aneczka: Rozwiąż i przedstaw graficznie nierówność
−5 (x−2) (1−x)<0
28 lis 17:27
asdf: −5(x − 2)(1 − x) < 0
5(x − 1)(x − 2) < 0
miejsca zerowe to 1 oraz 2, wsp. kierunkowy > 0, więc ramiona w góre, narysuj sobie taką
parabole na osi OX. To co pod osią należy do rozwiązania.
28 lis 17:28
Aneczka: Ale to rozwiązanie jest ze wszystkimi obliczeniami? bo ja bym takiego potrzebowała kurcze a to
jakoś za krótko wygląda

nie abym się czepiała ale wykładowca będzie...
28 lis 17:44
asdf: przykład:
−2(2 − x) = 2(x − 2)
albo trochę dłuższą drogą:
−2(2 − x) = − 4 + 2x = 2x − 4 = 2(x − 2)
28 lis 17:46
kuba: chyba wychowawczyni w przedszkolu sie bedzie czepiac ... wykladowca <−−−− hahaha
28 lis 17:51
Aneczka: A nie powinny być przynajmniej 3 punkty do zaznaczenia na układzie?
30 lis 22:04