0
kinga: Dane jest wyrażenie x + 3 / x2 + 4x +m
a) określ dziedzinę wyrażenia gdy m = 4
b) Uprość wyrażenie gdy m = 3 , i oblicz jego wartosc dla x = 2 √3
28 lis 17:12
kinga: no niech ktos pomoze ; )
28 lis 17:19
Ala : a) dziedzine wyznaczasz z mianownika wiec jak podstawisz m=4 to robisz ≠ 0
b ) podstawiasz za m ,3 i bierzesz :
w miejsce x podstawiasz dana tam wartosc i tylko liczysz .
28 lis 17:25
kinga: a możesz mi powiedzieć ile ma tam wyjść w a podpunkcie, jaka dziedzina? bo nie wiem cyz dobrze
mi to wyszlo
28 lis 17:28
kinga: MOŻE MI KTOŚ TO ROZWIAZAC BO NIE WIEM CZY DOBRE ZROBIONE MAM
28 lis 17:34
asdf: pokaz odp
28 lis 17:37
kinga: a ) D = R\ {−2 }
28 lis 17:40
kinga: podpunktu drugiego nie potrafię chyba zrobic
28 lis 17:40
huuuua: pomoze ktos?
28 lis 17:54
huuuua: bo tez mam problem z podobnym zadaniem
28 lis 17:55