matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przebieg zmienności funkcji
Pomocy.:
Zbadać przebieg zmienności funkcji : a) f(x)=x
3
−3x
2
+3x +7 b)f(x)=x
3
/ (1+x
2
) c)f(x)= xe
x
d) f(x)=lnx/x
28 lis 17:09
Pomocy.:
?
!
28 lis 17:17
Krzysiek:
http://www.matematyka.pl/281113.htm
28 lis 17:29
Pomocy.:
nic mi to nie mówi.
28 lis 18:15